Coton de tulear

Bomuldshunden

Coton de Tulear er en lille selskabshund, som har ry for at være allergivenlig. Den fine, bløde pels har givet hunden øgenavnet Bomuldshunden.

Coton de Tulear har sin oprindelse helt tilbage omkring år 1500, da europæiske, malteser-lignende hunde parrede sig med indenlandske hunde fra Madagaskar. Det var dog først i forrige århundrede, at man fik øjnene op for den vakse, lærenemme og aktive lille hund, der levede vildt i området.

Man begyndte derefter at bringe Coton de Tulear hunde til Europa, og i takt med at de vildtlevende hundes bestand blev minimeret, gik kolonisterne i gang med et decideret opdræts- og avlsarbejde. Det var dog først langt senere, at racen blev udbredt udover det bedre borgerskab på Madagascar, da men begyndte opdræt med base i Frankrig.

 

De første af disse hunde kom til Frankrig omkring 1970, hvor der blev hentet 5 hunde på Madagascar, som man herefter startede avlsarbejde på for at stabilisere og udbrede racen. Op igennem halvfjerdserne blev der importeret et yderligere antal hunde, som sammen med de fem først nu ligger som hele grundlaget for racen i dag. I slutningen af 1970’erne var der stadig kun 33 Coton de Tulears i Frankrig, men hunderacen har siden hen erobret det meste af verden.

Racens navn, Coton de Tulear, kan oversætte til “Bomuldshund fra Tulear”. Tulear (Toliara) er den by på den sydvestlige del af Madagascar, hvor racen oprindeligt kendes fra; men i dag regnes Coton de Tulear officielt som af fransk oprindelse.

Motion

Aktivitet

Intelligens

Træning

Legesyg

Børnevenlig

Vagthund

Pelspleje

Territoriel

Gøende

Fremmede

Hunde

Dansk Kennel Klubs Racestandard

2015-11-27 13.27.12

Læs om Coton de Tulear på Dansk Kennel Klubs egen side

2015-11-27 13.29.22

Se ledige hvalpe samt kommende kuld