Om os

Vores Historie

Vi er en dyreglad familie med 4 børn, der har en DKK registreret Kennel med opdræt af Coton de tulear og på sigt også Xoloitzcuintle Standard. Begge racer er valgt primært fordi de er skønne familiehunde og samtidig allergivenlige.

Alle vores hvalpe er stueopdrættede og vi har udelukkende hunde med stamtavle ved Dansk Kennel Klub (DKK).

At hvalpen har en DKK stambog er jeres garanti for, at det er en ægte Bomuldshund/Coton de Tulear, som er i besiddelse af racens kvaliteter. Ydermere er det en garanti for at hvalpen ikke har for høj en indavlskoeficient.

Vores ambition er at avle gode familiehunde, som er sunde og raske mange år frem i tiden og som har et godt temperament. Vi har derfor valgt at få alle vores Coton de tulear avlshunde undersøgt for Patella luxation, de bliver øjenlyst og gentestet for alle de seks arvelige sygdomme man tester Coton de Tulear for i øjeblikket:

CMR, Neonatal Ataxi, Willebrand type 2, Ph1, HU og DM. Alle hvalpe bliver grundigt socialiseret og er vant til mange dagligdags aktiviteter før de flytter hjemmefra.

Jeg har taget opdrætteruddannelsen og hundeholderuddannelsen, så jeg kan give mine hvalpe den bedste start. Både dem der vokser op hos mig og dem der vokser op hos mine værtsfamilier, med min hjælp og støtte.

Vores avlshunde lever alle som familiehunde, hvilket vi har mulighed for, da vores opdræt hovedsaligt er baseret på udstationerede hunde. Ved udstationering flytter vores fremtidige avlshund hjem til en værtsfamilie som 8 ugers hvalp. Efter de er patellaundersøgt og øjenlyst i 1-2 års alderen får tæverne 3 kuld hvalpe, som vokser op enten hos værtsfamilien eller hos os. Efterfølgende overgår ejerskabet af tæven til værtsfamilien. På denne måde får tæverne ikke så mange kuld, hvilket jeg ser som en fordel for både den enkelte tæve og for racen som helhed, da det bidrager til den genetiske variation.

Alle vores værtsfamilier gør et fantastisk stykke arbejde med både de voksne hunde og deres hvalpe, så vi kan kun være ovenud tilfredse med ordningen.

Udvalgte billeder